Το πολυτεχνείο ζει; 30+1

TitreΤο πολυτεχνείο ζει; 30+1
Type de publicationBook
Année de publication2004
AuteursΠαπαχρήστος, Δημήτρης
Number of Pages375
ÉditeurΛιβάνης
VilleΑθήνα
ISBN9601409882
Résumé

30 + 1 χρόνια μετά. Mια ολόκληρη ζωή, πότε πέρασε για να γίνει ιστορία, ένα ολόκληρο βιβλίο. Mια συλλογική κατάθεση ψυχής! Mια ολοκληρωμένη καταγραφή ιστορικών γεγονότων, σκέψεων, ιδεών και βιωμάτων. Mια ματιά «εκ των υστέρων» με προβολή στο παρελθόν, με αναφορά στο παρόν, με προεκτάσεις στο μέλλον. Aπό τους ίδιους τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος, αλλά και από τα «παιδιά» τους, τους νέους που γεννήθηκαν μετά το 1974, στο φως και στη σκιά μιας εξέγερσης.
Tο βιβλίο αυτό είναι μια αιμάτινη υποθήκη μιας τρυφερά εξεγερμένης γενιάς, η οποία δημιούργησε ένα ιστορικό ορόσημο, και κανείς, όσο κι αν το αμφισβητήσει, δεν μπορεί να μην παραδεχτεί το θάρρος, την αυταπάρνηση, τη θυσία, την τόλμη, τον ηρωισμό, την προσφορά και τη συμβολή όλων εκείνων των νέων τότε που το δημιούργησαν και αγωνίστηκαν για να πέσει η χούντα.
Tο βιβλίο αυτό αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη και την πιο εμπεριστατωμένη έκδοση που έχει γίνει για την αποτίμηση του σημαντικότερου ιστορικού γεγονότος των τελευταίων δεκαετιών. Eίναι έργο συλλογικής αναφοράς για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Περιλαμβάνει σε αυτοτελείς ενότητες τα εξής:
* κείμενα ογδόντα νέων εκείνης της εποχής με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αναφορές που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέγερση
* στοιχεία από ιστορικές έρευνες για την εποχή εκείνη
* αναφορές από σύγχρονες έρευνες για το τι γνωρίζουν και πώς αξιολογούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου οι νέοι σήμερα
* ντοκουμέντα
* φωτογραφίες
* μαρτυρίες
και τέλος ένα CD με ηχητικά ντοκουμέντα του «ελεύθερου» ραδιοφωνικού σταθμού «Eδώ Πολυτεχνείο».

URLhttp://boutique.info-grece.com/papachristos-polytechneio-zei-301-p-8471.html
Citation Keybib39247

Ajouter un commentaire

Vous êtes actuellement un utilisateur non vérifié de notre site. Si votre contenu est conforme à nos règles et en rapport avec l'objet du site, il sera publié après examen par nos modérateurs. Connectez-vous ou enregistrez-vous auparavant pour avoir un accès complet et être averti en cas de commentaire ou de réponse à vos messages. Les contenus des utilisateurs identifiées obtiennent en général un meilleur taux de réponses.

Inscrivez ici votre nom spm ;)